Interpellasjon om læreplasser 17.6

I kommunestyret 17.6 spurte gruppeleder, Sigmund Rolfsen, hvorfor  Klepp kommune ikke har nådd sine mål om 2 læreplasser pr. 1000 innbygger. Klepp AP fikk da med hele kommunestyret med på at kommunen skal utarbeide en sak hvor en ser på hva som er årsaken til at målet ikke er nådd, og hva som skal til for å nå målet. 

Les interpellasjonen her:

Mange av våre ungdommer har valgt yrkesfaglig retning i den videregående skolen, og det fleste som er ferdige med det andre året ønsker å gå ut i lære for å ta fagbrev. Søknader er blitt sendt, og mange har fått positive svar, men det er også de som enda ikke har fått tilbud om læreplass. 

Vi har vedtatt et målsetting (som også er KS sitt mål), at det skal være 2 læreplasser i kommunen pr. 1000 innbygger.  Dette har det heldigvis vært bred politisk oppslutning om. 

Da er det lite tilfredsstillende at den siste årsrapporten viser at det har vi ikke oppnådd de siste 5 årene, og med en negativ utvikling i 2018. 

Klepp Arbeiderparti er opptatt av at denne målsettingen skal tas på alvor, og ønsker at kommunen skal gjøre det som skal til for at målet oppnås. 

Klepp AP vil at kommunestyret får en sak om hvordan kommunen jobber på dette feltet og hvordan målsetningen skal oppnås.